14 DNI

na rezygnację z zakupu

BEZPIECZNE

Formy płatności

SZYBKA WYSYŁKA

24 - 48 H

BEZPIECZNE

Formy płatności

SZYBKA WYSYŁKA

24 - 48 H

  • Olej rycynowy, 100 ml

Symbol: 5902802720399
13.53
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h-48h
Cena przesyłki 12.99
Poczta Polska 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier 15.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 517 428 406

Zostaw telefon

Olej rycynowy to naturalny produkt używany do wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.

Stosowany na brwi i rzęsy przyciemnia je, wzmacnia i pobudza je do wzrostu. Takie zastosowanie jeszcze szczególnie polecane osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je zapuścić i wzmocnić. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Korzystnie wpływa na proces wydzielania sebum, dzięki czemu jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.

Można wcierać go w kruche i miękkie paznokcie, co wzmacnia i utwardza płytkę, a także sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Produkt polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie - niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd

 

Sposób użycia:

Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.

Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty - wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.

Twarz / ciało - warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).

Na włosy - można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.

Brwi / rzęsy - nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

 

Skład INCI:

Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Szczegóły

Pojemność: 100 ml

Kraj producenta: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie