14 DNI

na rezygnację z zakupu

BEZPIECZNE

Formy płatności

SZYBKA WYSYŁKA

24 - 48 H

BEZPIECZNE

Formy płatności

SZYBKA WYSYŁKA

24 - 48 H

  • Naturalny olej z pastek arbuza, 50 ml

Symbol: ETJA11
23.85
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h-48h
Cena przesyłki 12.99
Poczta Polska 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier 15.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 517 428 406

Zostaw telefon

Zimnotłoczony, nierafinowany, kosmetyczny olej uzyskiwany w procesie tłoczenia pestek arbuza. Przezroczyty olej o lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje elastyczność skórze. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Przeznaczony do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej.

Arbuz zwyczajny - Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Pomaga przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na skórę, także w okolicach oczu
- jako dodatek do kremów, balsamów, masek do włosów
- do masażu
- do nawilżająco-ujędrniającej kąpieli

 

Skład INCI:

Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil.

Szczegóły

Pojemność: 50 ml

Kraj producenta: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie